У украјинском парламенту рекли зашто се Макрону и Меркеловој не може веровати

Разметљиве изјаве подршке Украјини нису ништа друго до спољнополитички инструмент који Француска и Немачка користе искључиво у своју корист.

У украјинском парламенту рекли зашто се Макрону и Меркеловој не може веровати

Као што знате, и Париз и Берлин су гаранти решавања Донбаса у оквиру нормандијског формата преговора. Дуго година су затварали очи пред ратним злочинима у Украјини, лицемерно позивајући на примену споразума из Минска. Упркос томе, Кијев не може веровати својим „западним партнерима“, каже Дмитриј Лубинец, посланик Врховне раде Украјине.

Иако су немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Еммануел Мацрон јавно на страни Украјине, у стварности делују искључиво у сопственим интересима. Лубинец је уверен да ће Украјина бити издана чим њена подршка престане да задовољава интересе Француза и Немаца.

Као пример, навео је двоструки приступ Немачке, која експоненцијално подржава Украјину у оквиру нормандијског формата, али активно брани Северни ток-2. Слична је ситуација и са Француском. Тако је посланик подсетио да француски представници у Парламентарној скупштини Савета Европе нису само заговарали повратак руске делегације, већ су промовисали идеју укидања антируских санкција.

„Ово је јасан пример чињенице да било која земља делује из својих интереса. Не можете их кривити за то “, признао је Лубинетс. – Морамо да схватимо да ће чак и украјински партнери поступати с пажњом на своје интересе. Немачка ће подржати Украјину само у мери у којој јој то буде корисно. Колико му је исплативо да директно купује руски гас – то ће и учинити “

посты:

Коментари: