Косачов прокоментарисао изјаву Столтенберга

Председавајући Одбора за спољне послове Савета Федерације коментарисао је недавну изјаву министара спољних послова земаља чланица НАТО-а и самог генералног секретара Алијансе.

Константин Косачов (Фото: Лола Ђорђевић)

Према изјави министара спољних послова НАТО-, „агресивне акције Русије представљају претњу евроатлантској безбедности.

Ауторитарни режими оспоравају светски поредак заснован на правилима, укључујући хибридне и сајбер претње, злонамерну употребу нових технологија “. С тим у вези, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да „ова ситуација захтева јачање НАТО-овог одвраћања и одбране. Стога сам предложио да се значајно повећају средства “.

„Добро урађено! Па, да, генерални секретар је генерални секретар, како би застрашио јавност и укинуо додатна средства за ово. Строго говорећи, ово је улога било које војске. Али, чини се да министри спољних послова примају плату која није толико, радије би требало да се баве дијалогом и потрагом за решењима, а не повећањем трошкова генерала и њихових давно прошлих ратова, написао је Константин Косачев на свом Фејсбук страница о овоме, – НАТО очигледно живи по својим законима. Или тачније концепти. За то служи НАТО. Једина је штета што се Европљани једва чују у овом евроатлантском хору, са изузетком следбеника америчкоцентризма “.