Вучић о бази КБС: Ако буде постојала опасност за српски народ…

Председник Србије Александар Вучић оценио је да најављено формирање базе тзв. Косовских безбедносних снага (КБС) у јужној Митровици и учешће у војној вежби НАТО-а, није ни први ни последњи покушај албанске стране да покаже како су они ти који могу да чине шта хоће.

Александар Вучић (фото: Лола Ђорђевић)

Александар Вучић је рекао да верује да ће се сачувати мир и стабилност на Косову и Метохији.

„Ово није ни први ни последњи покушај албанске стране да покаже како су они ти који могу да чине шта хоће, без превише одговорности. Ако буде постојала озбиљнија опасност или угроженост за српски народ… Не морам да наставим. Знају Срби са Косова и Метохије све“, поручио је Вучић.

Иначе, Скупштина општине јужна Митровица одобрила је 26. марта уступање земљишта на коришћење тзв. Косовским безбедносним снагама за изградњу базе на брду Црнуша.

Председник Србије поновио је, након обиласка радова на деоници ауто-пута „Милош Велики“ од Прељине до Пожеге, да не види како би признање тзв. Косова довело до стабилизације у региону.

„Ако неко мисли да ће се стабилност Западног Балкана градити тако да Срби буду понижени, то неће бити могуће“, поручио је Вучић замољен да прокоментарише поруке западних званичника да Србија треба да призна тзв. независно Косово ради просперитета Западног Балкана, а науштрб Србије.

То је одговор, истакао је Вучић, који ћу увек понудити.

РТС