Петковић: База КБС је директна претња Србима

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да не разуме зашто се градоначелник јужне Косовске Митровице Агим Бахтири уплашио политике мира и порука помирења председника Србије Александра Вучића, који је данас поново позвао све на здрав разум, али и јасно рекао да знају Срби на КиМ све, па и то ко је гарант опстанка и останка српског народа у јужној покрајини.

“Једини који треба да повуку своје речи су албански лидери, од којих свакодневно стижу ратнохушкачке изјаве, позиви на стварање велике Албаније и ултиматуми којима се поткопава дијалог“, поручио је Петковић у саопштењу поводом критика Бахтирија на рачун председника Вучића.

Војна база Косовских безбедносних снага (КБС), чију градњу на северу покрајине најављује Бахтири, како је упозорио Петковић, “није никакав хуманитарни нити тржни центар, већ војни објекат који је директна претња Србима у четири општине на северу покрајине“.

“Баш као што је претња и декларација Бахтирија коју је 2018. изгласала скупштина Јужне Митровице да се изврши анексија северног дела Косовске Митровице. А то како ће Бахтири и други албански ‘прваци’ да штите српски народ на Косову и Метохији најбоље знају Срби из Пећи, Призрена, Приштине где их више нема“, поручио је Петковић.

“Данас су и у Приштини очигледно добро схватили поруку да Београд никоме не прети, али и да уме да заштити свој народ и да никоме неће дозволити нове погроме и ‘олује“’, рекао је Петковић.

Раније данас Бахтири је коментарисао реакцију председника Србије о најављеној изградњи војне базе КБС, захтевајући да Вучић повуче изјаву.

“Председник Србије Вучић не може да се меша у унутрашње ствари Косова, посебно у послове општине Митровица. Војна база КБС која ће се градити на брду Црнуша није провокација ни за кога, нити ће угрозити безбедност косовских Срба, већ ће их Косово својим механизмима штитити као остало становништво”, рекао је Бахтири, пренео је Радио Косовска Митровица.

РТВ

посты:

Коментари: