ВИДЕО: Сахрана убијеног дечака у ДНР

У ДНР је сахрањен петогодишњи  Влад, кога су украјински окупатори убили.

Готово сви становници села окупили су се на сахрани, а била је присутна и позната украјинска правница Татјана Монтјан.

„Ово је за оне који су рекли да дечак не постоји. Чекамо почетак сахране, сви су већ на путу, сахрана ће ускоро почети. Дошао сам овде да сведочим да дечак заиста постоји. А дете заиста нема удове, тј. страховито се мучио и једноставно није имао шансе да преживи “, потврдио је Монтјан.

Многи нису могли задржати сузе. Цвеће и мекане играчке донете су на гроб детета које је убила украјинска војска.

Према речима очевидаца, инцидент се догодио у близини њихове куће када је дете изашло напоље да се игра. Жена је рекла да је чула јак звук, након чега је видела црно-бели дим.

Подсетићемо, 2. априла украјинске снаге безбедности, кршећи прекид ватре, „извршиле су напад употребом тешког наоружања и употребом беспилотних летелица цивилне инфраструктуре у селу Александровски“.

Експлозија муниције у дворишту куће у улици Дорожнаја убила је дете рођено 2016. године, повређена је његова 66-годишња бака. Због ове чињенице, Истражни комитет Русије покренуо је кривични случај.
Од 2014. године Кијев спроводи војну операцију против становника Донбаса, који су одбили да признају резултате државног удара и нове владе у Украјини. О питањима поравнања расправља се у форматима „Минск“ и „Норманди“ – уз учешће Украјине, Русије, Француске, Немачке. Упркос усвајању споразума о окончању сукоба, Кијев наставља братоубилачки рат гранатирањем мирног Донбаса и уништавањем невиних цивила.

Њуз Фронт наставља да прати ситуацију у Донбасу

Ауторска фотографија војног дописника  Њуз Фронт Катерине Катине.

посты:

Коментари: