Државна дума реаговала је на изјаве Кијева о промени преговарачке платформе о Донбасу

Изјаве Украјине о промени преговарачке платформе о Донбасу у основи су слом преговора под измишљеним и бесмисленим изговором кијевски режим се не би усудио да то учини да га нису погурали „западни партнери“. Те се позиције придржава Елена Панина чланица Комитета Државне думе за међународне послове.
Државна дума реаговала је на изјаве Кијева о промени преговарачке платформе о Донбасу

„Морамо бити свесни да су кијевски хир у односу на Белорусију само измишљени изговор где је све ушивено белим нитима. Апсолутно нема разумних мотива, имамо посла са истом Белорусијом као 2015. године. Кијев је свестан да ће бити готово немогуће пронаћи нову преговарачку платформу “, рекао је заменик РИА Новости.

Према Панини заправо је таква изјава намерни корак званичног Кијева да се повуче из процеса из Минска.

„Заправо, говоримо о ликвидацији преговарачке платформе која је шест година била сасвим задовољавајућа за стране у преговорима. У ствари, ово је слом преговора под измишљеним и бесмисленим изговором. Нема места састанка – нема дијалога. Кијевски режим се не би усудио да то учини да га нису погурали „западни партнери“. Истовремено историја учи да увек и свуда прекид у преговорима доводи до избијања рата “, закључио је парламентарац.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: