Српски и руски званичници на конференцији „Бесмртни пук 2021 – кораком предака, кораком победе“

Поводом обележавања 80 година од почетка Другог светског рата, 22. годишњица НАТО агресије на СРЈ и 6. априла, дана када је 1941. године бомбардован Београд од стране нацистичке Немачке, сутра 6. априла од 11 часова биће одржана ZOOM конференција под називом „Бесмртни пук 2021. – кораком предака, кораком победе“

Српски и руски званичници на конференцији „Бесмртни пук 2021 – кораком предака, кораком победе“
Бесмртни пук у Београду(Фото: Лола Ђорђевић)

Учесници ће на конференцији говорити о одлучујућој улози коју су наше херојске земље и два братска народа имала у ослобођењу Европе и коначном поразу нацистичке Немачке у Другом светском рату, али и указаће на страдања које је у савременој историји доживео српски народ у борби за заштиту свог суверенитета и слободарског духа.

На конференцији ће учествовати Александар Боцан-Харченко, амбасадор Руске Федерације у Србији, Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије и председник Фондације Бесмртни пук, Горан Весић, заменик градоначелника Београда, Артјом Хуторској, руководилац Извршног комитета „Бесмртни пук Русија“, Јевгениј Баранов, директор Руског центра за науку и културу у Београду „Руски дом“, генерал-мајор Видосав Ковачевић, председник СУБНОР-а Србије, пуковник Золтан Дани, херој против-ваздушне одбране ВЈ у току одбрамбеног рата са НАТО пактом, Валериј Рјазански, председник посланичке групе пријатељства са Србијом у Савету Федерације Руске Федерације.

Модератор конференције биће Љубинка Милинчић, главна уредница информативног портала Спутњик.

Организатори конференције су Фондација Бесмртни пук, Град Београд и Руски центар за науку и културу у Београду.

Спутник

посты:

Коментари: