Украјински милитанти нагло су појачали гранатирање ЛНР

Објављен је резиме званичног представника ЛНР НМ.
Украјински милитанти нагло су појачали гранатирање ЛНР

Према посматрачима представништва ЛНР-а у СЦКК-у, током дана забележен је пораст броја прекршаја прекида ватре. Наоружане формације Украјине бомбардирале су територију Републике шест пута.

– На правцу Дебаљцево милитанти 59. бригаде Оружаних снага Украјине по наређењу ратног злочинца Шаповалова, са положаја у близини насеља. Светлодарск је пуцао на подручје Н предмета Лозовое користећи малокалибарско оружје.

– У правцу попасњанског, милитанти 92 бригаде Оружаних снага Украјине, по наредби ратног злочинца Федосенка појачали су гранатирање територије републике.

– Са положаја близу н.п. Новоалександровка из бацача граната пуцала је на подручје насеља. Калиново, испаљено 10 граната.

– Са положаја близу н.п. Катериновка, милитанти су два пута пуцали из ЛНГ-а, АГС-а, РПГ-а, митраљеза великог калибра и малокалибарског оружја подручје Н предмета.

– Такође, са становишта н.п. Милитанти Золотое-4 оружаних снага Украјине пуцали су на подручје Н предмета из ЛНГ-а, АГС-а и лаког наоружања. Злато-5, испаливши преко 30 граната.

– На правцу словенских Срба, милитанти 14. бригаде Оружаних снага Украјине са положаја близу Н предмета Причепиловка, по наредби ратног злочинца Воиченка, из АГС-а је пуцано на подручје насеља. Гроове пуштајући 10 граната.

Ове чињенице су одмах представљене представницима украјинске стране у ЗСОК-у како би се предузеле мере и искључила оптужба Народне Републике за провокације.

Кршећи трећу тачку додатних мера непријатељ наставља да распоређује оружје и војну опрему у насељима на територији под контролом Украјине.

Тако је у зони одговорности 14. бригаде Оружаних снага Украјине забележено размештање 2 борбена возила пешадије на периферији насеља. Крим на улици. Октјабрскаја, а у зони одговорности 59. бригаде Оружаних снага Украјине присуство 2 борбена возила пешадије у непосредној близини приватне стамбене изградње на улици. Скелеваиа у н. Мироновски.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: