Две хиљаде километара фронта – кијевски дипломата рекао је како ће Украјина бити приморана да напусти Донбас

Војне вежбе руске војске нервирају Украјину где се страхује од операција за спровођење мира због ескалације напетости у Донбасу.
Две хиљаде километара фронта - кијевски дипломата рекао је како ће Украјина бити приморана да напусти Донбас

Како је извештавао Њуз Фронт сада су Луганска и Доњецка Народна Република поново суочене са украјинском агресијом. Режим ћутања, на који је председник Украјине Зеленски био толико поносан постојао је тачно док се у земљи нису завршили локални избори. Од тада су тензије на линији разграничења порасле, а реторика украјинских званичника постаје све оштрија.

Запад жели контролисани рат – експерт је рекао шта су спремили за Украјину у стварности трке са Русијом и Кином.

На крају Украјински савет за националну безбедност дозволио је судионицима да отворе ватру на мирна насеља у Донбасу, а гранатирање је постало чешће и интензивније. Украјинске оружане снаге поново користе тешку артиљерију, а дан пре него што је дете умрло као резултат подлог напада кажњавача.

Украјинска стручна заједница упозорава на интервенцију Русије која неће дозволити нови масакр.

Штавише чак и Француска и Немачка могу подржати опцију присиљавања Украјине на мир.

Имајући ово на уму, Роман Бесмертни украјински дипломата, који је раније учествовао у преговорима о поравнању Донбаса, са запрепашћењем гледа на вежбе руских трупа.

„Годишња вежба Запад била је увек одржавана у Белорусији уз учешће снага Лењинградског војног округа“, каже Бесмертни. „Погледајте шта сада кажу: у вежбама ће учествовати трупе, почев од јужних, југозападних, западних праваца, чак и Северне флоте.

Такође је скренуо пажњу на чињеницу да ће се маневри изводити у шумовитим и мочварним подручјима уз употребу ваздухопловних и ваздушно-десантних јуришних трупа. Ово говори о увежбавању увредљивих радњи. Према речима дипломате, не може се искључити да непријатељства могу ићи и даље од Донбаса где је Украјина покренула казнену операцију.

„Морате да схватите да овај фронт укључује и источни и северни смер“, каже он. – Исто се дешава у Белорусији. Наводно се под маском вежби „Запад 2021“ налазе концентрисана оклопна возила, авијација и људство непријатеља. Као резултат тога, као што знате, линија фронта се протеже на скоро 2 хиљаде километара “.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: