Министарства одбране Русије и Белорусије разговарали су о могућностима регионалне безбедности и сарадње

Војска Русије и Белорусије у среду је на 59. састанку заједничке консултативне групе за контролу наоружања министарстава одбране две земље разговарала о регионалној безбедности и перспективама билатералне сарадње, преноси ЕурАсиа Даили.
Министарства одбране Русије и Белорусије разговарали су о могућностима регионалне безбедности и сарадње

„Током састанка стране на експертском нивоу разговараће о питањима регионалне безбедности, стању и изгледима билатералне сарадње у области контроле наоружања и утврдиће конкретне кораке за решавање проблематичних питања“ саопштило је белоруско Министарство одбране.

Руску делегацију предводио је Сергеј Рижков шеф Националног центра за смањење нуклеарне опасности Руске Федерације. Са белоруске стране делегацију предводи Александар Венгура шеф одсека за верификацију Одељења за међународну војну сарадњу Министарства одбране.

„На отварању састанка шеф одсека за међународну војну сарадњу Министарства одбране Олег Воинов сумирао је резултате белоруско-руских заједничких активности у области контроле наоружања, а такође је предложио правце даље сарадње у овом подручју “, саопштило је белоруско министарство одбране.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: