Политиколог је рекао како је гранатирање украјинских казнених снага повезано са изградњом „Северног тока – 2“

Политиколог Константин Симонов рекао је да Сједињене Државе намеравају да изазову оружану конфронтацију Русије и Украјине како би спречиле завршетак пројекта Северни ток 2.
Политиколог је рекао како је гранатирање украјинских казнених снага повезано са изградњом „Северног тока - 2“

Стручњак је приметио да су САД претходно извршиле притисак на Немачку и друге европске земље у изградњи руског гасовода Северни ток 2.

Међутим, доласком на власт демократе Џо Бајдена ситуација се знатно погоршала.

„У провокацији Украјине на рат у Донбасу, наравно има на уму и Северни ток. Ланац ће бити овако: „Руси су поново ушли у рат! Шта још треба да разумете: Русија је страшна земља? Морамо је казнити на све могуће начине, укључујући заустављање Северног тока 2 “ сигуран је Симонов.

Сједињене Државе се активно противе изградњи гасовода Северни ток 2 јер желе да свој течни природни гас промовишу у европске земље што је много скупље од руског цевовода. Поред тога санкцијама против Северног тока 2, Вашингтон покушава да пружи помоћ Украјини као земљи кроз коју руски гас протиче Европи.

Пројекат Северни ток 2 подразумева изградњу два цевовода укупног капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње од обала Русије до Немачке преко Балтичког мора.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: