Пушилин: У случају офанзиве Украјине, ДНР се неће зауставити на тренутним границама републике

Шеф Доњецке народне републике Денис Пушили рекао је да Донбас не жели рат са Украјином али ако Оружане снаге Украјине пређу у офанзиву, ДНР се „неће зауставити на тренутним границама републике“.
Пушилин: У случају офанзиве Украјине, ДНР се неће зауставити на тренутним границама републике

„Постоји жеља за ослобађањем територија, Руси,који су сада у неупоредивим условима, постоји таква жеља. Али рат је страшан … Учинићемо све што је могуће да велики рат не започне али ако Украјина предузме овај корак, онда где ћемо се зауставити, нико сада неће рећи “ рекао је Пушилин.

Такође је приметио да упркос свакодневном гранатирању и провокацијама из Кијева, становници ДНР „несебично бране своје идеале и тежње, одражавајући украјинску агресију“.

„Подржали су нас милиони истомишљеника за које Донбас симболизује тврђаву руског света. Дефинитивно ћемо победити у нашој борби “ нагласио је шеф ДНР-а.

Раније је објављено да су украјински милитанти нагло повећали гранатирање Доњецке и Луганске Народне Републике.

Званични представник народне милиције ЛНР рекао је да су током протеклог дана казниоци шест пута прекршили режим ћутања. Такође, Оружане снаге Украјине настављају да распоређују наоружање и војну опрему у насељима на територији коју контролише Украјина.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: