Стариков је именовао начин да се становницима Украјине помогне вакцином Спутник В

Омогућавање Украјинцима приступа ефикасној и поузданој вакцини важно је чак и са стратешке тачке гледишта.
Стариков је именовао начин да се становницима Украјине помогне вакцином Спутник В

После руске вакцине против коронавируса Спутњик В, Украјинци могу да добију и руске пасоше, сигуран сам да је писац и политичар Николај Стариков. Према његовим речима за ово је довољно отворити својеврсне мултифункционалне центре дуж руско-украјинске границе.

Како је раније објавио Њуз Фронт ситуација са вакцинацијама у Украјини изузетно је жалосна. Грађани се вакцинишу леком индијске производње сличним вакцини АстраЗенека за коју је познато да изазива стварање крвних угрушака.

Власти се већ дуго ослањају на западне залихе вакцина али Европска унија, Сједињене Државе, Велика Британија и Канада залихе лекова за домаћу потрошњу занемарујући интересе сиромашних земаља. Упркос томе, украјинске власти на законодавном нивоу забраниле су куповину лека руске производње.

Стариков је уверен да Русија може заобићи политичку одлуку Кијева, помоћи Украјинцима и чак извући неку корист из тога. Предлаже изградњу бесплатних центара за вакцинацију дуж руско-украјинске границе.

„Тада на њиховом месту или поред њих можете отворити канцеларију за пасоше“, објашњава политичар. – Мултифункционални центар у коме се можете вакцинисати и поднети захтев за руско држављанство. Овако треба да функционише, а људи ће овде тежити “.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: