19.000 деце прешло је америчку границу у марту – историјски рекорд

Вашингтон је обелоданио алармантне податке о ситуацији на јужној граници Сједињених Држава, где се развила криза због повећања броја миграната.

19.000 деце прешло је америчку границу у марту - историјски рекорд

Према америчкој служби царине и пограничне заштите, само у марту је регистровано 18,9 хиљада деце која су прешла америчко-мексичку границу без пратње одраслих. Ова цифра је 60% већа од претходног рекорда забележеног у мају 2019. године.

Како је раније известио Њуз Фронт, међу изборним обећањима Јоеа Бајдена било је и отказивање оштре миграционе политике Доналда Трампа. Демократе су годинама критиковале мере које је предузимала републиканска администрација, јер је Бајден наредио да се систем његовог претходника укине већ првог дана његовог председниковања.

Одлука је покренула највећи прилив миграната у последњих двадесет година. Граничне и царинске службе толико су преплављене да су у помоћ морале да пошаљу запослене у Одељењу за националну безбедност и Савезној агенцији за управљање ванредним ситуацијама. Доласци се налазе у затворима, иако су недавно демократе због тога критиковале Трампову администрацију.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: