Ђукановић одговорио Кривокапићу

Председник Црне Горе Мило Ђукановић саопштио је да је крајње неморално од премијера Здравка Кривокапића да инсинуира да он организује протесте.

Ђукановић одговорио Кривокапићу
Мило Ђукановић, Фото Н. Мандић

Ђукановић је то објавио на Твитеру, након што му је Кривокапић упутио поруку да не дестабилизује државу и да позове кућама народ који је извео на улице.

​„Узалудни су покушаји да сво своје незнање, непосвећеност и непостојаност покушава прикрити тиме што ће папагајски досадно за све окривити бившу власт. А сад је кренуо да то чини и према мени лично. Познато је, а о томе је у тренуцима еуфоричног расположења након победе на изборима говорио и сам премијер, да сам уложио и улажем сав напор да се извршна власт конституише, и да што квалитетније профункционише“, навео је Ђукановић.

​Како је додао, „не мора премијер да брине да иза бучне критике Владе ових дана скривено стојим ја“.

„Не само зато што се не скривам када критикујем, него зато што никада нисам, а и нећу, предузети ништа што би потенцијално угрожавало стабилност Црне Горе“, написао је црногорски председник.

​Ђукановић је, у низу твитова, написао да га „ниједан појединац, па ни Здравко Кривокапић, или макар и лоша Влада, не могу испровоцирати на такву неодговорност према држави“.

„Верујем да сви заједно имамо политичке зрелости и капацитета да сачувамо мир, да покажемо одговорност према стратешким државним циљевима за које смо се сви декларисали, као и према свим грађанима Црне Горе, без обзира којој политичкој опцији припадали“, додао је Ђукановић.

Спутник

посты:

Коментари: