Донбас: Убијен војник ДНР

Званични представник народне милиције ДНР известио је о још једном кршењу прекида ватре од стране оружаних снага Украјине.

Донбас: Убијен војник ДНР

„Данас, желећи да демонстрирају своје борбене вештине пред председником Украјине Зеленским, који је стигао у Донбас, милитанти 58. Омбре, по наређењу ратног злочинца Кашченка, отворили су минобацачку ватру на подручје насеља. Мери. Укупно је испаљено четрнаест мина од 120 мм “, саопштила је НМ ДНР .

Да би заштитиле цивиле од гранатирања украјинских милитаната, јединице Народне милиције Доњецке Народне Републике биле су принуђене да узвраћају ватру из оружја које није забрањено Минским споразумима и сузбијају непријатељску ватрену активност. Прецизирају се непријатељски губици.

„Са жаљењем вас обавештавамо да је од гранатирања убијен бранилац наше Републике. Изражавамо искрено саучешће породици и пријатељима преминулог војника “, рекао је званичник.

Такође се напомиње да је свака посета украјинског војно-политичког руководства праћена повећаним гранатирањем украјинских оружаних формација, па Украјина покушава да западним партнерима покаже потребу за континуираном војном подршком.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: