Ево због чега Шојгу себе сматра успешним?

Руски министар одбране Сергеј Шојгу присетио се како се одвијало уједињење Крима и Русије, рекавши да срећан човек што је имао прилику да учествује у том огромном послу, преноси телевизија „Звезда“.

Ево због чега Шојгу себе сматра успешним?

„Врховни командант је практично из часа у час управљао том операцијом, говорим без преувеличавања“, рекао је министар одбране, истичући да је било изузетно важно да се спречи крвопролиће на Криму, и да се омогући Кримљанима да изразе своју вољу у вези тога у којој земљи желе да живе.

„Ја сам лично срећан човек што сам имао прилику да учествујем у том великом, огромном послу, изузетно важном за нашу земљу. Сматрам да сам успео у животу након онога што је учињено“, констатовао је Шојгу у филму „Министар“ који ће данас бити емитован на телевизији „Звезда“.

Присетио се и стручњака који су били укључени у операцију, нагласивши да су они извршили задатак изузетно тачно, између осталог, и у политичком смислу, и да су били максимално тактични и коректни. Конкретно, није било примера омаловажавања украјинских застава.

Шојгу је додао да је уз присуство великог броја украјинских војних јединица и јединица флоте на полуострву, уз постојање великог броја оружја, осигуравање безбедности без проливене крви био веома тежак задатак, али да је успешно обављен.

Подсетимо, Крим се ујединио са Русијом након референдума који је одржан 16. марта 2014. године. За припајање Русији гласало је 96,77 одсто бирача у републици и 95,6 одсто у Севастопољу.

Спутник

посты:

Коментари: