АГРЕСОР НАСТАВИО ДА „СИПА БОМБЕ“ ПО СРБИЈИ! На данашњи дан горео Kрушик – НАТО авиони гађали уздуж и попреко!

НАТО агресори бомбардовали су на данашњи дан пре 22 године Србију уздуж и попреко, гађали су Kрушик, Нови Сад, Београд, Ђаковицу…

Непријатељ је, као што је то и иначе радио, чекао да падне ноћ да би кренуо са нападима. Тако је већ око 20 минута после поноћи по четврти пут бомбардована фабрика „Kрушик“ у Ваљеву, а погођен је и део засађен шумом тако да је избио велики пожар.

Двадесет минута касније бомбардована је околина Чачка, а погођена је и Самаила 15 километара југоисточно од града.

Онда је уследило затишје пред буру. Трајало је два сата, а онда је агресор наставио да „сипа бомбе“ по Србији.

Око два сата и 40 минута бомбардован је Нови Сад, а погођен је нафтни комплекс, рафинерија нафте и друмско-железнички мост између Новог Сада и Петроварадина. Неколико детонација чуло се и из правца Фрушке горе, а погођен је и предајник Радио-телевизије Србије на Иришком венцу.

Око 2.47 сати бомбардован је мост на Дунаву код Бешке између Београда и Новог Сада. Један пројектил пао је на 100 метара од манастира Kовиљ.

Само 13 минута касније, око три сата бомбардовано је избегличко насеље Ђаковица.

Око 3.15 сати прешли су на Београд, па је на Новом Београду бомбардована зграда негдашњег Централног комитета СKЈ (Пословни центар „Ушће“).

Минут касније је по трећи пут бомбардована Новопазарска бања, а погођена је болница за лечење мишићне и неуромишићне болести.

Србија данас