И Турска ускоро почиње да користи руску вакцину Спутњик В

Турска ће ускоро почети да користи руску вакцину Спутњик В, најавио је данас турски министар здравља Фахретин Коча.

И Турска ускоро почиње да користи руску вакцину Спутњик В

Коца је након састанка Научног савета за борбу против корона вируса, путем видео-конференције истакао је да ће Турска започети прву фазу испитивања свог трећег кандидата за вакцину, преноси агенција Анадолија.

Још један кандидат за турску вакцину, први који је започео испитивања на људима, ускоро ће завршити другу фазу, а финално испитивање ће почети у мају.

Коца је казао да локално произведена вакцина уједно значи „националну моћ и поверење“.

Министар је саопштио и да је стопа заразе смањена широм Турске, али да је на састанку договорено да се рестрикције против корона вируса могу пооштрити, уколико се број случајева заразе не смањи и наредних дана.

Истакао је да индијска варијанта корона вируса још није откривена у Турској, додајући да су предузете потребне мере против ове варијанте која се брзо шири.

„У том контексту, људи који желе у нашу земљу да уђу из Индије, или су путовали преко Индије, мораће да буду у карантину у предвиђеним студентским домовима“ – рекао је Коча.

У Турској је данас регистрован 54.791 нови случај заразе корона вирусом, подаци су Министарства здравља.

Укупан број заражених корона вирусом од почетка пандемије сада износи више од 4,5 милиона, док је број смртних случајева у Турској достигао 37.329, након што су у протекла 24 сата од ковида-19 преминуле 354 особе.

Откако је 14. јануара започела масовну имунизацију, Турска је вакцинисала више од 20,79 милиона људи.

Више од 12,85 милиона људи примило је прву дозу вакцине, док је више од 7,94 милиона завршило процес имунизације, наводи Анадолија.

посты:

Коментари: