Проваљено у парохијску кућу у Мостару

Парохијска кућа покрај Цркве Вазнесења Господњег у мостарском насељу Бијело Поље јуче је обијена, потврдио је Срни свештеник Небојша Радић.

Проваљено у парохијску кућу у Мостару

Деца свештеника Радића су по повратку из школе затекла испретуране ствари по кући, а провалник је, највероватније, ушао кроз прозор.

Он је додао да ништа од ствари није отуђено, иако су ту били кључеви од аута, лаптопи, телевизор, док новца и злата није било у кући, али су однесне дјечије касице у којима је било нешто ситног новца.

„Провалник је ушао кроз прозор који гледа на магистрани пут, пребрао собе, почео ходник, вјероватно су га дјеца уплашила и побјегао је кроз други прозор“ – испричао је свештеник.

Он је напоменуо да је кућа обијена и 2017. године када су однесени злато и новац, а провалник никад није пронађен.

„Није пријатан осјећај. Апелујем да полиција пронађе провалнике. Мислим да се ради о класичним лоповима и да нема никакве друге позадине, али треба напоменути да је имовина Српске православне цркве у Мостару често на мети провалника“ – истакао је Радић.

Ово није први пут да се дешавају провале у објекте Српске православне цркве на подручју Мостара.

Крајем јануара ове године обијена је парохијска кућа, која се налази непосредно поред Старе цркве у мостарском насељу Бјелушине и однесена је одређена количина новца.

Пре тога провалници су отуђили и одређену количину новца из Цркве у Благају.

У недељу је у мостарском насељу Лука запаљена српска кућа, пета у последњих пет година.

Катера Њуз

посты:

Коментари: