Чавушоглу: У Турској ће се производити „Спутњик Ве“

Турска је купила од Русије вакцину против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V) и усмерена је на заједничку производњу руске вакцине, изјавио је турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу за Спутњик.

Чавушоглу: У Турској ће се производити „Спутњик Ве“

„Министар здравља Турске рекао ми је да су се са руским колегама договорили о куповини вакцина ‘Спутњик Ве’ за заједничку производњу. То је, наравно, средњорочни план“, рекао је он.

Раније је агенција Анадолија јавила да је Турска потписала уговор о испорукама вакцина „Спутњик Ве“.

Руски фонд за директне инвестиције и турска фармацеутска компанија „Вискоран илач“ постигли су ове недеље договор о производњи руске вакцине против ковида.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Вакцина је регистрована у 60 земаља са укупном популацијом од три милијарде људи. Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више од података које је претходно објавио медицински часопис „Ласет“ (91,6 одсто), саопштио је Руски фонд за директне инвестиције и Истраживачки центар „Гамалеја“.

Спутник

посты:

Коментари: