Руски сенатор: Дуго ће још трајати америчка политика притисака на Русију

У америчкој власти постоје људи који верују да је вршење притиска на Москву ефикасно и перспективно, али греше. Таква ситуација ће се наставити још доста дуго, процењује руски сенатор и потпредседник Савета федерације Константин Косачов.

Константин Косачов (Фото: Лола Ђорђевић)

Према његовим речима, присталице и аутори методологије притиска на Русију утичу на америчког председника Џозефа Бајдена а то се одражава на спољнополитичке одлуке Вашингтона.

„Антируска политика зависи од изузетно великог броја одлука које је донело америчко законодавство, а такви кораци у Сједињеним Државама се исправљају веома тешко“, рекао је он у интервјуу за лист „Парламентска газета“.

Амерички председник поновио је пре два дана, у говору поводом 100 дана од почетка председничког мандата, да Америка не жели ескалацију у односима са Русијом, али да ће Москва сносити последице због наводног мешања у америчке председничке изборе и сајбер нападе.

„Што се тиче Русије, јасно сам ставио до знања председнику (Русије, Владимиру) Путину да ће, иако не желимо ескалацију, њихови поступци имати последице“, рекао је Бајден.

Подсетимо, Америка је 15. марта увела нове санкције Русији, укључујући протеривање руских дипломата, на шта је Москва реципрочно одговорила, преноси Спутњик