Доњецк: Украјинске снаге планирале напад на храм на Ускрс

Припадници Доњецке Народне Републике су пресрели ударну беспилотну летелицу украјинских снага безбедности у близини линије раздвајања, саопштио је представник Народне милиције ДНР.

Према његовим речима, дрон је летео према једном од храмова.

„Јединице ПВО Народне милиције су у 7.35 (по московском времену) на западном ободу Јасинувате благовремено откриле и приморале да слети беспилотну летелицу типа ‘квадрокоптер’ која је претворена у ударну. Лансирана је са положаја моторизованог пешадијског батаљона 72. засебне механизоване бригаде“, изјавио је портпарол Народне милиције ДНР.

Како је рекао, нико није повређен.

Он је додао да није искључена могућност да је оператер упутио смртоносну направу на Храм светих апостола Петра и Павла у Јасинувати, где се локални становници окупљају на црквеној служби на дан Ускрса.

Подсетимо, према Минским споразумима, коришћење беспилотних летелица у близини контакт линије је забрањено. Од тог правили су изузете беспилотне летелице ОЕБС-а.

У Донбасу су на снази додатне мере за осигурање примирја које у потпуности забрањују размену ватре, размештање наоружања у близини насеља, офанзивне, извиђачке и диверзантске акције.

Спутник