Белорусија: Нећемо допустити покушаје преврата

Заменик министра унутрашњих послова Белорусије и командант унутрашњих трупа Николај Карпенков изјавио је да власти неће дозволити државни преврат у земљи.

Белорусија: Нећемо допустити покушаје преврата

„Желео бих да кажем онима који још увек гаје неке наде (о државном преврату). Пошто су се радикализовали, да ли својим агресивним деловањем могу нешто да промене у нашој земљи, у Белорусији? Желим да кажем једно: то никада неће успети“, рекао је Карпенков за телевизију СТВ.

Према његовим речима, Белоруси неће подржати поступке који би могли довести до крви, насиља и потпуног хаоса.

„А народ то не подржава, ни млади то не подржавају. Сви су јасно видели до чега то може довести. Да може довести до терористичких аката, крви, насиља, потпуног хаоса, до назадовања наше земље. Живећемо много горе него што живе у Украјини“, истакао је Карпенков.

Карпенков је такође навео да оптужени за припрему државног удара у Белорусији и покушај убиства председника Александра Лукашенка „не личе на револуционаре ни на хероје који су спремни да се жртвују. То су ситни преваранти“.

Према његовим речима, њихов циљ је био да се „пресретну финансијски токови, преведу на себе и подмите људе који би им помогли“, а затим „тај новац поделе“.

Спутник

посты:

Коментари: