Туча на улици, умешали се грађани; Полиција употребила сузавац

Хрватска полиција била је принуђена да употреби сузавац како би зауставила тучу више особа у насељу Парагу у Међимурској жупанији, у коју су се умешали грађани.

Туча на улици, умешали се грађани; Полиција употребила сузавац

Туча је избила између два пијана мушкарца с једне стране и за сада више особа са друге стране, а том приликом су два учесника лакше повређена.

Пијани мушкарци су ухваћени уз употребу присиле, а када су полицајци кренули у потрагу за другим мушкарцима који су учествовали у тучи већи број окупљених грађана покушао је да их у томе спречи, појаснили су  из међумурске полиције.

Претходно су грађани упозорени да престану са тим активностима, али су они уз гласно негодовање и претње полицијским службеницима наставили с противправним понашањем, а покушали су и да окруже полицајце. Полиција је због тога употребила сузавац.

Из полиције су навели да је приликом поступања полицијским службеницима пришао грађанин који је добровољно предао ручно израђено оружје, непознате марке и броја, без набоја, које је, наводно, претходно из руку одузео 28-годишњаку, преносе хрватски медији.

Све се догодило 1. маја, у вечерњим часовима, а полицијској патроли је морала да помогне и интервентна полиција вараждинске и међимурске полицијске управе, као и све, како су данас саопштили, расположиве патроле међимурске полиције.

Даљим криминалистичким истраживањима током јучерашњег и данашњег дана је до сада идентификовано шест особа, против којих ће бити поднесена прекршајна пријава због нарочито дрског понашања.

РТРС

посты:

Коментари: