Руски пранкери поново у акцији: Зеленски на „оптуженичкој клупи“

Владимир Кузњецов и Алексеј Стољаров, познати као руски пранкери Вован и Лексус, овог пута су насамарили Владимира Зеленског. Украјинског председника је наводно позвао градоначелник Кијева Виталиј Кличко и саопштио му да „подноси оставку“, јер га Зеленски „јавно понижава“.

„Кличко“ је током разговора саопштио Зеленског да жели да напише изјаву о својој оставци са места градоначелника престонице. Снимак телефонског разговора објављен је на Јутјубу.

„Одлуку сам донео сада и желим да ме разумете. Не могу више да трпим Ваш притисак. Јавно ме понижавате на све могуће начине“, рекао је наводно Кличко.

Зеленски је на то одговорио да је одлука на њему.

„За мене је новост да Вас јавно понижавам. Виталиј Владимировичу, уколико се не противите, можемо сутра да разговарамо телефоном“, рекао је лидер Украјине, скретајући пажњу да га је саговорник позвао иза поноћи.

На то му је Кличко рекао да ће се, уместо телефонског разговора, састати уживо, што је Зеленски прихватио.

Подсетимо, Зеленски је у четвртак на конференцији за штампу o резултатима двогодишњег управљања државом изјавио да се претреси особа блиских са градоначелником Кијева Виталијем Кличком врше због крађа из државног буџета. Према речима лидера Украјине, Кличко непрестано тражи састанке, пише му и долази у канцеларију иако он не прихвата да се састане с њим.

Са своје стране, Кличко је те вечери на свом Телеграм-каналу написао да је изненађен оптужбама. Како је рекао, током претреса „траже документе о финансијским прекршајима које смо сами открили и сами предали полицији“. Што се тиче изјаве Зеленског да градоначелник Кијева тражи састанак, Кличко је имплицирао да се ради о грешци и да га је председник вероватно помешао са неким.

Алексеј Стољаров, познатији као Лексус, током боравка у Београду отркио је за Спутњик како шала може да промени ток светске политике, ко је од државника највише насео на лажне телефонске разговоре али и како Путин реагује на ову врсту хумора:

Спутник