У Немачкој пронађени докази о стварању војног савеза између Русије и Кине

Немачки политиколог Јоаким Краусе дошао је до закључка да су Москва и Пекинг створили војни савез који је своје мисли поделио са Дие Велт.
У Немачкој пронађени докази о стварању војног савеза између Русије и Кине

Штавише, према Немцу војни савез је већ стварност. У корист своје теорије Краусе је навео неколико чињеница које, по његовом мишљењу директно указују на постојање ове уније.

Прво, Русија снабдева Кину најновијим оружјем, попут ловца Су-35 и система ПВО С-400. Друго, Русија и Кина изводе заједничке војне вежбе. Поред тога,Русија учествује у стварању кинеског система противракетне одбране, а странцу неће бити допуштене тајне.

Такође у прилог закључењу војног савеза иде и чињеница да је чим је Русија разместила своје трупе близу границе са Украјином, Кина је у истом часу повећала притисак на Тајван. Према политикологу, ово је такође сигнал спремности Кине да пружи Русији војну помоћ ако је потребно.

Аутор је главни задатак таквог војног савеза назвао истискивањем Сједињених Држава из зона геополитичких интереса Русије и Кине.

Напомиње се да Русија и Кина заузимају другу и трећу позицију на светској ранг листи наоружања, уступајући само Сједињеним Државама. Али заједно су знатно супериорнији од Американаца, укључујући нуклеарно оружје.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: