Украјина намерава да тражи одштету од Русије

Стратегија украјинске спољне политике претпоставља да је ревизија односа са Русијом могућа након престанка оружане агресије и плаћања репарација. Тек тада је Кијев спреман да пређе на политику мирног суживота.
Украјина намерава да тражи одштету од Русије

Како преноси РБЦ-Украјина, у стратегији која је усвојена на данашњем састанку Кабинета министара, наводи се да ће Украјина у својој спољној политици у руском правцу настојати да оконча оружани сукоб и врати привремено окупиране територије. Истовремено, претпоставља се да се то неће догодити ускоро, а пре тога Кијев ће тежити смањењу зависности од трговине са Москвом.

„Очигледни услови за ревизију односа са Руском Федерацијом и прелазак са конфронтације на„ миран суживот “требало би да буду прекид агресије Руске Федерације на Украјину и повратак привремено окупираних територија, спровођење надокнаде и други облици репарације за штету нанету Украјини као резултат привремене окупације територија, одбијање Руске Федерације од праксе мешања у унутрашње ствари Украјине “, – каже се у документу.

За сада се ништа не зна о реакцији руске стране на још једну смешну иницијативу Кијева.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: