Додик са митрополитом Хризостомом: Изградићемо нову цркву у Коњевић Пољу

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је у седишту Владе Републике Српске у Источном Сарајеву са Његовим високопреосвештенством митрополитом дабробосанским Хризостомом.

(фото:РТРС)
Како преноси РТРС, главна тема састанка била је изградња нове Цркве Усековања главе Светог Јована Крститеља у Коњевић Пољу.

Додик је нагласио да ће изградњу нове цркве финансирати институције Републике Српске, саопштено је из Кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.

Српски члан и председавајући Председништва и митрополит Хризостом нагласили су да ће то бити завјетна црква која неће бити чин никаквог ината, већ молитве за мир и благослов за све верне људе.

Црква ће бити изграђена на новој локацији која ће бити изабран у наредних неколико дана, а у њу ће бити уграђени делови некадашњег истоименог храма у Коњевић Пољу.

На састанку је било речи и о изградњи цркве и спомен-комплекса у Братунцу посвећеног свим страдалим Србима у Подрињу, а што је била иницијатива Милорада Додика, српског члана и председавајућег Предсједништва БиХ, уз сагласност митрополита Хризостома.

РТРС

посты:

Коментари: