Резолуција за трајно непомирење!

Господине Енвере Ибрахимовићу, замолио сам Вас, као потомка негдашњих Срба, у једном од последњних мојих текстова на овом Порталу, да повучете из Парламента предлог Резолуције о „геноциду“ у Сребреници, који су Вам подметнули налогодавци из Енглеске амбасаде.

Резолуција за трајно непомирење!

Према очекивању, нијесте ме послушали.

Након помно одслушане расправе у ЦГ Парламенту, Вас и ваших колега, чак и одвратне „бесједе“ прчевите Драгиње, (Пура сам утишао јер ме та аветиња посебно нервира), рећи ћу Вам, најискреније, мој утисак о Вашем апелу за помирење, чему је, наводно, требало да послужи и ова у СБ УН пропала енглеска Резолуција. Код мене се веома примила, чему је, ваљда, требало и да послужи.

Ја сам, наиме, најискреније зажалио, што, деведесетих година, умјесто новинарског пера и српских гусала, на ратиштима преко Дрине, од Подвележја, до Книна и Дрниша, за четири мјесеца колико сам тамо провео са својом српском браћом, нијесам носио калашњиков! И јавићу се, као добровољац, у одбрану Републике Српске, чијем је поткопавању овај „Ваш“ аморални документ, поред осталог, требало и да послужи!

Могу Ваши сународници с обје стране Дрине због њега и да Вас славе, али ћете, из истог разлога, од мене и ваших бивших сународника имати вјечито – презрење!

Рачунао сам да Ви, као интелектуалац, макар пратите штампу, као и ја, и да знате веома добро чему је требало да послужи и – послужио је, тзв Хашки тибунал. Рачунао сам да сте схватили да су сви народи у злосрећној бившој Југославији били жртве планова Збигњева Бжежинског, и извођача радова, НАТО пакта, уз посебни, додатни ангажман Њемачке и Ватикана, у њеном злочиначком разбијању. Предпостављам да Вам нијесу промакли ни разговори Алије и Цимермана, да се не прихвати план о помирењу, ни онај смијешни референдум о осамостаљењу, ни провокативно убиство српског свата на Башчаршији, са чим је, практично, почео рат у БиХ… Или, можда, јесу?

Међутим, изгледа да су Вам промакле оне 3.265 поклане српске нејачи, само у Подрињу од стране вашег сународника Орића и његових сребреничких зликоваца, у прве двије године рата у БиХ! И официјелни извјештај представника УН у Сребреници, Американца Филипа Корвина, да је у Сребреници убијено око 7оо заробљеника муслиманске 28. дивизије, али ни до данас, упркос злочиначким хашким пресудама, није утврђено ко их је, и по чијем наређењу, стријељао (осим агента Запада, Беаре)!

У тужној расправи у Подгорици, чуо сам да се међу жртвама помиње и неко тек рођено дијете од два дана! Није речено, али претпостављам да је и оно било „стријељано“!

Можете Ви, као и назови Хашки, НАТО суд , да помињете данас шта хоћете, али, када ускоро пукне истина о Вашој мрачној Сребреници, постиђећете се и Ви и Ваши недужни сународнци, као и они који Вас данас, у име срамних, политикантских разлога, подржавају у Парламенту ЦГ. Ваши налогодавци сигурно неће.

Оставимо овога пута срамотну, мада очекивану , пресуду НАТО суда генералу Ратку Младићу, који ће бити слављен у српском роду док је и једног Србина. У то, с много разлога и чврсто вјерујем. Баш као што сам увјерен да ће се, Енвере Ибрахимовићу Ваши потомци стиђети овог Вашег чина и поступка у Скупштини Црне Горе, без обзира на резултате гласања…

Јован Лакићевић/ИН4С

посты:

Коментари: