Славите своју домовину спортским достигнућима, а не националистичким паролама – Захарова

Спорт није бојно поље, већ поље такмичења; није политичка арена, већ арена достигнућа у физичкој култури, рекао је портпарол руског Министарства спољних послова.

Славите своју домовину спортским достигнућима, а не националистичким паролама - Захарова

„Постаните спортски хероји и бићете прослављени. Тако треба, а не националистичким паролама, славити домовину “, написала је она у четвртак на свом каналу Телеграм, коментаришући одлуку Уније европских фудбалских асоцијација (УЕФА) да обавеже украјинску фудбалску репрезентацију да уклони слоган националиста „Слава херојима!“

Униформа украјинске репрезентације носи слоган украјинских националиста „Слава Украјини! Слава јунацима! “ и контура Украјине која укључује територије Донбаса и Крима које не контролише Кијев. Руска фудбалска унија послала је 8. јуна УЕФА-у писмо у којем је скренула пажњу на ову чињеницу.
Раније је Невс Фронт објавио да је та организација обавезала украјинску репрезентацију да уклони политички слоган са униформе за учешће на Европском фудбалском првенству, препознајући да има историјски и милитаристички значај.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: