Вучић: У Брисел долазе да праве шоу и прете пре утакмице

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да разговори у Бриселу неће бити лаки, али да је важно да се разговара, а представницима Приштине поново поручио да, уколико мисле да долазе по оно о чему говоре – не морају ни да путују у Брисел.

Вучић: У Брисел долазе да праве шоу и прете пре утакмице
Александар Вучић (фото: Лола Ђорђевић)

Вучић је пренео да већ у понедељак путује у Брисел, где ће већ истог дана увече имати поједине састанке и радну вечеру, док у уторак следи дијалог.

„Увек сам се дивио онима који, у спортском смислу, пре почетка утакмице прете како ће неког да разбију, а само је питање колико ће друга страна да прими голова… Али, када утакмица почне, обично се ствари другачије одвијају“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара.

Зато га, каже, не интересује шта унапред причају представници Приштине.

„Што се мене тиче, могу сасвим озбиљно да поручим, ако мислите да долазите по ствари о којима говорите, не морате ни да путујете. Али, мислим да је дијалог важан, да је важно да покажемо поштовање према ЕУ, али и због нас је важно да разговарамо да бисмо спуштали тензије, и обезбедили сигурност на наш народ на Косову и Метохији“, рекао је Вучић.

Што се тиче мешања Приштине у то који ће пут Србија да изабере, а поводом изјаве Вјосе Османи да је време да „Србија одлучи шта жели“, Вучић је рекао да није њихово да о томе одлучују.

„Они одавно, бар јавно кажу да не желе да буду грађани Србије, па их молим да то не чине, јер ми ни већим силама не дозвољавамо да нам се уплићу у наше односе, а камо ли лицима која то ничим нису заслужила“, рекао је Вучић.

Он је поручио да се Србија налази на ЕУ путу и то много испред на том путу од оних који би да јој држе лекције.

„Србија је независна и суверена земља и штитићемо интересе својих грађана. А, да ће бити једноставно у Бриселу, неће никоме. Они долазе да направе шоу, би да будемо озбиљни и одговорни и посвећени дијалогу. А, резултат пише на крају утакмице, а не пре почетка. То пре почетка сам хиљаду пута гледао“, рекао је Вучић.

РТВ

 

посты:

Коментари: