Дачић: О дешавањима у Црној Гори да се изјасни и митрополит Јоаникије

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да би и митрополит црногорско-приморски Јоаникије требало да се изјасни поводом политичке кризе у Црној Гори, настале усвајањем Резолуцијом о Сребреници у црногорском парламенту.

Дачић: О дешавањима у Црној Гори да се изјасни и митрополит Јоаникије
Ивица Дачић (фото: Лола Ђорђевић)

„Треба и митрополит Јоаникије да каже шта мисли о овоме што се догађа. Кривокапић је дошао на чело Владе јер је покојни митрополит Амфилохије тражио да он буде носилац листе. Мислим и да нови митрополит треба да се позабави ситуацијом у Црној Гори и положајем Срба у Црној Гори“, рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Он је оценио да је доношење те резолуције огромно разочарање и да је уперено директно против Србије и Републике Српске, односно да је то део „добро осмишљеног пројекта који треба што више да оптерети Србију и српски народ, да би се доказало да је Република Српска настала на геноциду“.

То је урађено због јаког притиска из иностранства, рекао је Дачић и додао да се део владајуће коалиције понаша слично влади коју је предводио Мило Ђукановић.

Дачић је подсетио да је протеклих година често говорио о актуелном црногорском председнику Милу Ђукановићу и његовим потезима, али да сада треба говорити о будућој политици Црне Горе.

„Сада више нећемо говорити о Милу Ђукановићу. Треба да говоримо о другима који носе одговорност. Више не говоримо о томе каква је до сада била политика Црне Горе, већ каква ће бити та политика у будућности. И не очекујем да то буде политика у интересу Србије, већ у интересу грађана Црне Горе, а сигуран сам да није било у народном интересу да се донесе оваква резолуција. Треба и митрополит Јоаникије да се огласи и да се мало позабави потезима (премијера) Здравка Кривокапића. Постоји и ту одговорност“, истакао је Дачић.

Према његовим речима, све што раде је толико лоше да ће се „стећи утисак код народа да ни Ђукановић није био тако лош“, пренео је Танјуг.

Спутњик

посты:

Коментари: