Вулин: Србија се неће одрећи Републике Српске

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио је у Буковцу на Фрушкој гори да нема тих притисака који ће натерати Србију да се одрекне своје Републике Српске, као и да ће Српска бити приоритет Србије док год је води председник Александар Вучић.

Александар Вулин (фото: Лола Ђорђевић)

Министар Вулин, који је отворио манифестацију „Завичајни збор – косидба – Буковац“, истакао је да су Срби из Републике Српске оплеменили Србију.

Не би Србија била овако лепа и чувана да у њој нема Срба из Републике Српске. Тамо где су Срби из Републике Српске, тамо је Србија сигурна, чувана, успешна и напредна – рекао је Вулин.

Вулин истакао да је велики противник било каквих подела српског народа, а посебно у Војводини, поручивши да је Србија матица свих Срба, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Свако ко овде заплаче, насмије се, има право да каже да је ово његова земља – рекао је Вулин, нагласивши да је Република Српска и његова Мањача увек давала храбре, добре и честите људе.

Према његовим речима, оно што је дато сваком народу на кугли земаљској да живи са онима са којима дели име, језик, веру, успомене, неће моћи бити ускраћено ни српском народу.

Најзначајнији задатак ове генерације је да створи српски свет, да нас окупи, да нас уједини, сачува и заштити. Тамо где Србин нема ни свог војника, судију, лекара, учитеља, тамо нема ни правде за њега, а српски народ живи за правду – рекао је Вулин.

Он истиче да народ који је дочекао да претекне јасеновачки геноцид, који је преживео „Олују“, нема право да понови грешке својих претходника, да не заокружи своју земљу и не сачува сваког Србина, где год да је рођен.

РТРС