Министарство спољних послова саопштило је да је Русија упутила Сједињеним Државама више од 40 апела због сајбер напада на владине агенције

Москва је упутила Сједињеним Државама више од 40 апела у вези са кибернападима на државне структуре и системе Русије, укључујући покретање овог питања у Женеви, али још увек нема одговора, ово је неприхватљив, штетан став.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је за РИА Новости.

Говорећи о самиту у Женеви, приметио је да је руска страна као пример „споменула“ конкретан сајбер напад – „напад користећи могућности Интернета на здравствени систем регије Вороњеж“.

„Али укупно смо недавно имали више од 40 апела Американцима у вези са одређеним ситуацијама коришћења Интернета за вршење напада на руске структуре, правна лица, владине агенције итд. Повремено, изузетно ретко, односно може се рећи готово никада, Американци не одговарају на наше апеле “, рекао је Рјабков.

Приметио је да је ово „неприхватљив приступ“: Сједињене Државе „из неког разлога верују да треба да реагујемо на све њихове тврдње, а они једноставно не реагују на наше“.

„Очигледно их не опажају. Ово је штетна позиција, неће довести до било каквог напретка “, нагласио је заменик шефа руског Министарства спољних послова.

Њуз Фронт