Вулин: Истина мора доћи на видело и неће нестати

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас на обележавању 29 година од српског страдања у сребреничким и братуначким селима да је истина једна и да она мора изаћи на видело и неће никад нестати.

Вулин је нагласио да гробови на Залазју заслужују правду и сви то знају, па и /ратни командант муслиманских снага у Сребеници/ Насер Орић.

Насер Орић је крволок и убица. Колико се сећам, био је осуђен, а како то када се раде ревизије пресуда за муслимане или Хрвате увек их ослободе, а када се раде за Србе увек их осуде – констатовао је Вулин.

Вулин је указао на лицемерни наратив по коме се закључује да су „Срби сами себе бацали у јаме, Срби су пуштали оне који су их убијали, Срби су одговорни што Насер Орић није осуђен“.

Нажалост, наше жртве не боле никога осим нас и за нас нема правде тамо где нема наше државе. Увек слушамо оне који налазе оправдање за српска страдања и да су сами зато криви, али смо сазрели као народ да то више не слушамо и не верујемо у такве глупости – поручио је Вулин.

Према његовим речима, ако су ови споменици и костурнице исцениране од Срба, да су се сами поубијали, да их нису убиле усташе, тако је онда исцениран и покушај убиства тадашњег премијера Александра Вучића пре шест година у Поточарима.

Он је указао да је Вучић показао личну храброст и националну одговорност и дошао да се поклони жртвама другог, бошњачког народа, а одговорено му је покушајем убиства.

Уместо лажи, будалаштина и срамних изговора нико није рекао „извини“, нико није ни покушао да нађе организаторе, наручиоце и извршиоце – истакао је Вулин и обећао да ће их Министарство унутрашњих послова Србије пронаћи и упознати цели свет о њиховим именима, мотивима и одакле је све то дошло и ко је одговоран.

Говорећи о том случају, Вулин је рекао да ће бити учињено све да се то открије и да ти људи изађу пред лице правде, додавши да су предуго Срби дозвољавали да други говоре и пишу историју за њих.

Председник Вучић се залаже за мир и очекује да то и други желе. Након покушаја атентата, он је организовао пријем за чланове Председништва БиХ у Београду, који су требали бити његови домаћини у Поточарима. Дочекани су аплаузима иако нико у Србији о њима ништа лепо не мисли, али су дочекани тако из поштовања према председнику Србије и његовој мировној политици – додао је Вулин.

Према његовим речима, српски народ их је дочекао како се дочекују гости, а не као они који су покушали да убију српског премијера“.

РТРС