Канцеларија Зеленског несвесно је признала независност Абхазије од Грузије

Канцеларија председника Украјине нехотице је признала Абхазију. То се догодило због неспособности прес службе Владимира Зеленског.
Канцеларија Зеленског несвесно је признала независност Абхазије од Грузије

Веб странице шефа државе објавиле су поруку о председниковом путовању у Грузију. Један од делова била је посета територијама на граници са Републиком Абхазијом. Представници Зеленског су управо то написали: на граници са Абхазијом “. Енглеска верзија поруке такође садржи реч „граница“.

Белешка је висила на сајту неколико сати и један од лидера Абхазије Кан Таниа успео је да је види. Ово је објавио на својој страници на друштвеној мрежи Фацебоок.

„Желео бих да захвалим председнику Украјине на стварном признању Абхазије. Прво, у наслову на веб страници председника Украјине не пишу о „административној линији“ коју су именовале грузијске власти, већ ствари називају правим именом – односно границом са Абхазијом “, написао је он.

Такође је скренуо пажњу на чињеницу да су становници републике у изјави о „кршењу људских права у Абхазији“ названи грађанима. Тако су били препознати као становништво државе која има устав и друге атрибуте независне државе.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: