Генерални тужилац Молдавије рекао је да се олигарх Плахотњук налази у Турској

Генерални тужилац Молдавије Александар Стојаногло рекао је у етеру телевизијског канала Н4 да се одбегли олигарх Владимир Плахотњук крије од правде у Турској преноси ЕурАсиа Даили.
Генерални тужилац Молдавије рекао је да се олигарх Плахотњук налази у Турској

Подсетимо, Плахотниук је стављен на потерници у Молдавији због проневере милијарде евра од банака у републици, организовања криминалне заједнице и покушаја преузимања власти. Преко незваничних извора молдавски тужиоци сазнали су да се одбегли олигарх налази у Истанбулу.

Турска је заузврат објавила да је Плахотњук напустио земљу. Према тужилаштву Молдавије могао би да борави и у Републици Северни Кипар која је под турским протекторатом. Стојаногло је изјавио да је Плахотњук покушао да добије турско држављанство али није био у могућности да то учини. Према речима генералног тужиоца Интерпол још увек није објавио потерницу за олигархом.

„Материјали су послати пре мог именовања за генералног тужиоца. Тамо изведени докази вероватно нису убедили представнике Интерпола. Касније смо објавили додатне материјале. Нажалост, добили смо негативан одговор. Сада тражимо начине да пронађемо друге епизоде ​​за поновно покретање поступка “, објаснио је Стојаногло.

посты:

Коментари: