Блинкен: Вашингтон је забринут споразумом између Русије и Индије о куповини С -400

Амерички државни секретар Ентони Блинкен у интервјуу за Тајмс оф Индија рекао је да је Вашингтон забринут због договора Индије са Русијом о куповини противавионских ракетних система С-400 преноси РИА Новости.
Блинкен: Вашингтон је забринут споразумом између Русије и Индије о куповини С -400

„Ми имамо своје законе. Ми спроводимо своје законе али смо са Индијом поделили своју забринутост због овога. Али нећу да трчим унапред. Видећемо како ће се догађаји развијати у наредним месецима “, рекао је државни секретар.

Уговор о испоруци Индији пет пуковских комплета руских система ПВО потписан је 2018. године. Раније је амбасадорка Индије у Русији Датла Бала Венкатеш Варма потврдила да ће прва серија система ПВО С-400 стићи до краја ове године.

С-400 Триумпх је руски противваздушни ракетни систем дугог домета (САМ). У погледу карактеристика, коришћене ракете С-400 показују више него двоструку ефикасност у поређењу са страним колегама.

Рачунари ракетног система ПВО Триумпх су добро осмишљени и могу пратити више циљева истовремено без обзира на надморске висине и удаљености од лансера.

посты:

Коментари: