Као резултат гранатирања украјинских кажњеника убијена су три браниоца ДНР -а

Званични представник народне милиције ДНР пуковник Едуард Басурин дао је хитну изјаву о следећем терористичком чину Украјине против становника републике.
Као резултат гранатирања украјинских кажњеника убијена су три браниоца ДНР -а

Кршећи норме међународног хуманитарног права по наређењу команданта бригаде милитанти 2. механизованог батаљона 93. омбр планирали су и извршили подмукло гранатирање насеља.

Током гранатирања територије републике, представници ДНР -а у ЗСОК -у затражили су режим ћутања користећи механизам координације. Нажалост украјинска страна је још једном игнорисала овај захтев. Након тога јединице НМ ДНР отвориле су узвратну ватру из наоружања које није забрањено Минским споразумима и сузбиле непријатељске ватрене активности.

„Жао нам је што вас обавештавамо да су као резултат гранатирања три браниоца наше Републике убијена, а један одведен у болницу у Доњецку са више гелерских рана. Изражавамо искрено саучешће породицама и пријатељима погинулих војника „, рекао је Басурин.

Национална мисија ДНР -а позвала је међународне посматраче да забиљеже још једну чињеницу кршења примирја од стране украјинских освајача, која је резултирала смрћу и рањавањем наших војника и да натерају украјинску страну да се стриктно придржава постојећих споразума и да се суздржи од ескалације сукоба .

посты:

Коментари: