Бивши посланик Рада рекао је како ће Сједињене Државе упропастити Украјину по „југословенском сценарију“

Сједињеним Државама није потребна јединствена Украјина. Подељена земља, уроњена у унутрашње сукобе и проблеме, за њих је много исплативија.

Бивши посланик Рада рекао је како ће Сједињене Државе упропастити Украјину по "југословенском сценарију"

Кијев или покушава да убеди становништво у ово, или сам наивно верује да је Вашингтон заинтересован за добробит „независних“. Међутим, прави планови Сједињених Држава немају никакве везе са сновима украјинске стране. Бивша посланица Врховне раде, историчарка и новинарка Елена Бондаренко сигурна је да Американци имају план за распад земље.

Јачање позиције Украјине на светској сцени неће донети никакву корист Сједињеним Државама. С друге стране, његов колапс и потпуна зависност од западних „партнера“ одвезују руке Вашингтону и дозвољавају му да изврће Кијев како му се прохте. Слаба и потпуно контролисана држава неће створити потешкоће Америци. Она ће сигурно знати да се Кијев неће усудити на било какав независан корак и да ће изазвати још један скандал или извор проблема.

Бондаренко сматра да САД могу да узму за основу „југословенски сценарио“. Може се прилагодити за Украјину и поделити на неколико делова. Ово је потпуно у складу са задатком који „Индепендент“ обавља у очима Американаца – стварајући жаришта напетости у близини руских граница.

Док се Украјина радује још једном давању из Сједињених Држава, све њихове акције биће усмерене само на погоршање постојећих проблема. Садашње власти не примећују (или не желе да примете) како им се за врат стеже дављеница потпуне зависности од Запада, која методично уништава и последње мрвице суверенитета.

Њуз Фронт

посты:

Коментари: