Руски политичар: Црно море је више наша кућа, него америчка

„Провокације“ у Црном мору за које се Москва оптужује нису ништа друго до заштита сопствених граница, наводи посланик Државне думе Русије Адалби Шхагошев.

Руски политичар: Црно море је више наша кућа, него америчка

„Провокације нису руски рукопис. Апсолутно је очигледно да иза последње провокације стоји амерички рукопис“, рекао је посланик.

По његовим речима, Русија се врло озбиљно односи према заштити државних граница.
Шхагошев је подсетио да се све критике на рачун Москве овим поводом објашњавају тиме што Американци не могу да се понашају на Криму као код куће.

„Црно море је више наша кућа, него Американаца и НАТО“, закључио је он.

Али, како је навео, ако у Црноморском региону буду дејствовали професионалци, неће бити никаквих проблема.

Раније је командант америчке ратне морнарице у Европи и Африци, адмирал Роберт Берк изјавио да Русија „изазива“ САД да нападне. Како је нагласио, он неће тражити од својих командира да „први задају ударац“.
Крајем јуна снаге Алијансе извршиле су неколико провокација код обале Крима. Министарство одбране Русије саопштило је да је разарач „Дефендер“ британске морнарице 23. јуна пресекао границу земље у близини рта Фиолент. Руска војска морала је да испали хице упозорења како би скренула кретање брода.
Следећег дана је фрегата холандске морнарице „Евертсен“, која се налазила у неутралним водама, почела да се креће према Керчком мореузу. Да би спречила повреду руских граница, војска је подигла у ваздух ловце Су-30 и бомбардере Су-24. Након тога брод је променио курс.

Спутник

посты:

Коментари: