Антонов је демантовао изјаве Стејт департмента о ситуацији са радом дипломатских мисија Руске Федерације и САД

Москва је више пута нудила Вашингтону да одустане од ограничења у раду амбасада две земље приметио је руски амбасадор.

Антонов је демантовао изјаве Стејт департмента о ситуацији са радом дипломатских мисија Руске Федерације и САД

Како је пренео ТАСС у понедељак увече ј, коментаришући изјаве шефа прес службе Стејт департмента Неда Прајса о захтеву Москве да Амбасада Сједињених Држава више не запошљава локално особље, амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов рекао да Америчка страна је обмањивала медије о условима рада дипломатских мисија Русије и САД.

Ако послушате господина Неда Прајса могли бисте стећи утисак да су потешкоће у раду дипломатских мисија настале кривицом Русије и то само јуче, цитира руска амбасада изјаву Антонова на својој Фејсбук страници. „Жао нам је што колега није био спреман за тако озбиљан разговор са новинарима и завео их о правом стању ствари.“

Како је приметио Антонов Русија је више пута нудила Сједињеним Државама да одустану од ограничења у раду амбасада две земље али Вашингтон ће додатно пооштрити услове за деловање руских дипломата. Према његовим речима, Москва је веома дуго показала уздржаност, упркос дугорочном доследном и намерном погоршању живота и услова рада руских дипломата у Сједињеним Државама.

Ово је одузимање наше имовине и протеривање запослених када је људима дато само 72 сата да напусте земљу“, рекао је амбасадор. У више наврата сугерисано колегама да „пониште“ на реципрочној основи постојећа ограничења у активностима међусобних страних мисија. Ови позиви се нису чули. Штавише, услови рада наших запослених настављају да се пооштравају.

Он је додао да је примена руских „противмера против америчких мисија“ управо усмерена на успостављање „равнотеже дипломатског присуства – руског у САД и америчког у Русији“.

посты:

Коментари: