Зеленски је рекао да је Крим његова земља и да „никада неће бити руска територија“

Према речима председника Украјине, „Крим никада неће бити руска територија, а његов повратак је питање времена“. Ово је наведено у интервјуу за ТВ канал „Дом“, називајући полуострво наводно „његовом земљом“.
Зеленски је рекао да је Крим његова земља и да "никада неће бити руска територија"

„Знам да блокирају контакте. Али мислим да је то и даље немогуће. На крају крајева, питање је: волите ли ову земљу или не. Ако волиш – ти си Украјинац, ако не волиш – ти си гост, путник. Ови људи који су окупирали никада неће волети Крим на начин на који га волимо. „

Затим је Зеленски говорио о својој туристичкој младости на Криму: рапа, планинарење са шаторима и скок са литице у море, „како би изненадио будућег супружника“.

„Ово је моја земља, ово није њихова земља. Они неће бити овде, њихове генерације неће одрастати овде и њихова деца нису овде и неће гинути за нашу земљу. То никада неће бити руска територија. „

Крим је постао руска регија након референдума одржаног 16. марта 2014. За улазак полуострва у Руску Федерацију гласало је 96,77% бирача у Аутономној Републици Крим и 95,6% у Севастопољу. Председник Владимир Путин је 18. марта 2014. године потписао споразум о формирању нових субјеката у оквиру Руске Федерације – Републике Крим и савезног града Севастопоља. Украјина, САД, Европска унија нису признале руски статус полуострва и увеле су економске и политичке санкције против Руске Федерације. Трговинска и логистичка ограничења такође су уведена против Крима уопште, и против бројних компанија и појединаца.

посты:

Коментари: