Либан је испалио три ракете на Израел

Као одговор израелска артиљерија отворила је ватру на либанску територију.
Либан је испалио три ракете на Израел

Како је пренео ТАСС позивајући се на прес службу израелске војске, три ракете испаљене су у среду из Либана на Израел, као одговор израелска артиљерија је отворила ватру на либанску територију.

„Три ракете су испаљене из Либана на израелску територију. Двоје њих је пало на територију Израела, један није прелетео границу. Као одговор артиљеријске јединице израелске војске пуцале су на територију Либана „, наводи се у саопштењу војске.

Према државном радију Кан нема жртава услед ракетних напада са израелске стране.

Радио станица извјештава да израелски премијер Нафтали Бенетт и министар одбране Бенни Гантз тренутно одржавају консултације о сигурносним питањима у Кнесету (израелски парламент). Кан истиче да према израелским проценама,иза ракетних напада стоје палестинске групе са седиштем у Либану.

Раније у среду војна прес служба саопштила је да су се сирене ваздушних напада активирале у насељима Кириат Шмона, Кфар Гилади и Тел Хаи, које се налазе у близини границе са Либаноном. Према речима Кана, систем противваздушне одбране Ирон Доме није био распоређен за пресретање пројектила.

посты:

Коментари: