Пентагон у приправности: Полиција убила нападача

Зграда Пентагона поново је отворена након што је полиција убила нападача који је данас пуцао у близини зграде у којој се налази седиште америчке војске.

„Пентагон је укинуо локдаун и поново је отворен“, саопштила је Агенција за заштиту Пентагона, која је задужена за безбедност комплекса Министарства одбране.

Из агенције наводе да је аутобуска и метро станица у оквиру комплекса Пентагона где је дошло до пуцњаве и даље затворена.

Припадник Агенције за заштиту Пентагона убио је нападача, који није успео да уђе у зграду, а један припадник обезбеђења је рањен и пребачен је у болницу, потврђено је Политику.

Из Агенције су рекли да за сада нема других осумњичених и да је место догађаја и даље заштићено, али се наглашава да је ситуација и даље „флуидна“ и да се чекају нове информације.

Зграда Пентагона је затворена раније данас, а особљу није дозвољено да изађе због пуцњаве која је одјекнула на аутобуској платформи испред зграде.
После затварања Пентагона, појавиле су се опречне информације о повређенима.

Најмање три особе су рањене, две тешко а међу повређенима је и полицајац, пренео је раније портал arlnow.com.
ЕН-БИ-СИ преноси да су две особе пребачене у болницу „копном“ док је једна транспортована хеликоптером. Ватрогасна служба Арлингтона навела је да је више људи затражило медицинску помоћ.
Агенција АП преноси, позивајући се на неименоване изворе, да је најмање једна особа погођена али да се њено стање не зна.

Како је саопштено из Пентагона, инцидент се догодио на аутобуској и метро платформи код главног улаза у Пентагон кроз који сваког дана прође на хиљаде запослених.
Зграда је затворена због „полицијске активности“, а линије метроа и аутобуса преусмерене.
Нешто касније део Пентагона је отворен.

Спутник