САД неуспешне у борби против коронавируса

Три кинеска истраживачка центра критиковала су руковођење САД епидемијом коронавируса, наводећи да та земља није успела да обузда вирус и у свету има највећи број заражених и умрлих, пренела је Кинеска медијска група (ЦМГ).

Институт за финансијске студије Универзитета Женмин из Чунгћинга, Институт Таихе и Интеллисиа окупили су десетине бивших политичара, интелектуалаца, научника, који су дали свој допринос извештају.

Извештај је открио да су недостатак здравог разума и научног знања директни узроци што САД нису успели да ограниче утицај пандемије и показао је прстом на бившег председника САД Доналда Трампа због ширења лажних вести о вирусу“, додала је ЦМГ.

У тексту се наводи да је више од 600.000 Американаца изгубило животе од вируса због лошег управљања кризом, уз напомену да су „неки амерички медији и даље оценили да су САД најбоље на свету реаговале на пандемију“, навела је ЦМГ.

У извештају се пандемија коронавируса сматра подстицајем за растрзаност у америчком друштву, а теорије завере о пореклу вируса „погоршавају насилне ставове и дискриминацију према Американцима азијског порекла“.

Бета