Достојан „Султане“!

Е, не можеш тако лако протестовати против Ердогана.

Достојан „Султане“!
То је предсједник друге по бројности војне силе НАТО. А када си у Алијанси ти си демократска земља ако и ниси.
„Султан“ стиже у ЦГ. На Цетињу ће га дочекати Ђукановић. Потом ће се у Подгорици састати са предсједником Скупштине и Владе.

Ердоган прогони политичке неистомишљенике, држи у затвору политички непослушне, узурпирао је готово цјелокупну власт. На милионе Курда оставио је без права, напунио затворе турским официрима који се противе диктатури, прогласио непожељним турске спортисте или умјетнике који га не воле, подржава Хамас, умијешао се у рат у Нагорно Карабаху, у Либији, Сирији.

И његов син је постао бизнисмен бавећи се продајом и препродајом свега. Ипак, турски народ је жилав и не одустаје лако од насљеђа Кемала Ататурка – „Султан“ је изгубио изборе у Истамбулу, има велики проблем са привредним растом и јасно је да се ближи крај његовој ери.
Наш цивилни сектор вјероватно размишља да госта дочека транспарентима протеста, мада, није лако против Ердогана, зар не?
Британци изазову безбједносне ризике када им стигне чак и амерички предсједник – Трамп је у широком луку морао да заобилази одређене дјелове Лондона у којему су га чекали „демократе“ и надувани мега балони са његовим ружичастим обликом.
Е, са Ердоганом и нама је другачије.
Ердоган је наш и ми смо његови.
Кренуо је на свадбу у Сарајево па ће успут да пречешља регион.
Подразумијева се да га је позвао Ђукановић јер је у питању предсједник велике регионалне силе, чији бизнисмени су по приморју замијенили непожељне Русе – има, додуше ту и понеки обожавалац Гулена. Нећемо имати демократских приговора – нити се он одриче нас, нити ми њега.
Када буде улазио у резиденцију Предсједника на Цетињу перјаници ће извјежбано и сложно узвикнути: „Достојан“!
Који дан потом Митрополит цетињски, поријеклом из Бањана, наследник пет вјекова духовног столовања под Ловћеном, биће дочекан урлицима и транспарентима – Ниси достојан Цетиња!?
Драги моји, нас је неко ресетовао али, нажалост, није нас вратио на фабричка подешавања.

Горан Даниловић/ИН4С

посты:

Коментари: