ЕСТРАДНИ УМЕТНИЦИ НЕ ПОШТУЈУ МЕРЕ!

Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба, оценио је да не морамо још да уводимо мере у смислу затварања одређених објеката и скраћивања радног времена.

Он је истакао да се залаже за селективан приступ кад је у питању рад објеката, као и да је код школа тај селективан приступ у раду постигнут, и да се примењују три модела која зависе од епидемилошке ситуације. Заузео се и да то исто буде за рад у угоститељству, туризму, инвент индустрији и осталим областима.

Локалне самоуправе треба да контролишу мере, путем комуналне инспекције, комуналне милиције, увелико треба код становништва да спроводе надзор и едукацију – за коришћење мера, да покушају да врате у контролисано стање – рекао је Тиодоровић.

Он је рекао да се за фестивале, скупове, позоришта или музичке свечаности постоји одборење Кризног штаба за борбу против короне, уз поштовање противепидемијских мера и да се то “спроводи углавом добро”.

Али зато, нико од организатора концерата естрадних уметница и уметника, нико није тражио нити сагласност нити поштује мере. То се организује са неограниченим бројем гостију и никакве мере се не користе – упозорио је Тиодоровић.

Блиц.рс