“НЕЋЕ МОЋИ ТАКО!“ Москва депортовала 200 миграната, хиљадама забрањен улазак у земљу

Око 200 људи из Заједнице независних држава депортовано је из Москве због кршења јавног реда и мира, а за 17.500 људи је забрањен улазак у земљу, саопштио је градоначелник Москве Сергеј Собјањин.

„У последње време догодило се неколико озбиљних кршења јавног реда и мира, масовних туча. Неће моћи тако. Нисмо ради таквим гостима. Због тога је полиција последњих месеци спровела оштре рације. Покренуто је 800 кривичних поступака, депортовано је око 200 људи, а за 17.500 хиљада забрањен је улазак у земљу“, објавио је градоначелник руске престонице.

Истовремено је истакао да у Москву традиционално с циљем запослења долази на стотине хиљада миграната из земаља Заједнице независних држава и већина поштује законе.

„Некоме се може чинити да је ово претеривање. Али тако ће бити и убудуће. Москва је гостољубив град. Али молим вас да се у гостима понашате прикладно“, поручио је Собјањин.

У Москви се тренутно налази око 800.000 странаца, што је за 200.000 мање него пре годину дана. Према информацијама престоничких служби, углавном се ради о држављанима Киргизије, Узбекистана и Таџикистаа. Међу странцима који долазе у Русију са визом највише је Кинеза – 13 одсто и држављана Турске и Вијетама – скоро 10 одсто.

Спутник